FinAi z nagrodą specjalną na infoShare 2018

29 maja 2018

FinAi jako jedyny przedstawiciel sektora fintech znalazł się w ścisłym finale międzynarodowego konkursu Startup Contest organizowanego w ramach konferencji infoShare 2018 – największego wydarzenia w Europie Środkowo-Wschodniej poświęconego trendom w obszarze nowoczesnych technologii. Firma otrzymała nagrodę specjalną o wartości 100 000 USD przyznaną przez Microsoft oraz zaproszenie do reprezentowania Polski w konkursie „Pitch to London”.

W trakcie infoShare 2018 firma FinAi zaprezentowała koncepcję swojego przełomowego rozwiązania – paneuropejskiej platformy kredytowej, która dzięki wykorzystaniu nowych technologii umożliwi klientom wybór wiążących ofert kredytów od banków w UE. Co ważne, pozwoli również na zawarcie umowy kredytowej w wygodny i bezpieczny sposób – i to całkowicie online, niezależnie od miejsca zamieszkania, w efekcie integracji z systemami bankowymi.

- Wyniki międzynarodowego konkursu infoShare Startup Contest 2018 i wyróżnienie przyznane FinAi przez globalną markę, jaką jest Microsoft, dowodzą unikalnego charakteru naszej platformy i jej potencjału biznesowego. Liczymy na owocną współpracę w przyszłości z tak znaczącym partnerem – mówi Łukasz Dziekan, Chief Technology Officer FinAi. - Zakończyliśmy właśnie fazę testów friends&family
i w czerwcu uruchomimy platformę dla klientów w Polsce – dodaje.

Konferencja infoShare 2018 jest największym w Europie Środkowo-Wschodniej wydarzeniem poświęconym trendom i innowacjom w branży nowoczesnych technologii. Tegoroczna edycja infoShare zgromadziła ponad 7000 osób, które mogły wysłuchać ponad 150 prelekcji prezentowanych na 7 scenach tematycznych, dedykowanych m.in. startupom, marketingowi, inwestowaniu i nowym technologiom.

Do rywalizacji w konkursie infoShare Startup Contest 2018  przystąpiło blisko 500 startupów z ponad 40 krajów.