Ceneo.pl i FinAi zawarły partnerstwo

18 września 2018

Pierwsza niezależna platforma kredytowa FinAi nawiązała współpracę z najpopularniejszą porównywarką internetową Ceneo.pl. Dzięki wykorzystaniu potencjału obu firm klienci nie tylko znajdą w pełni dopasowany kredyt bankowy, ale też załatwią formalności bez wychodzenia z domu.

Jeszcze w tym miesiącu klienci poszukujący kredytu w internecie znajdą w serwisie Ceneo.pl nową kategorię, w której w wygodny sposób będą mogli wybrać dostosowaną do siebie ofertę kredytową. Wybór kredytu ułatwią filtry – dzięki nim dopasowanie oferty odpowiedniej dla klienta będzie czytelne i proste. Klient po znalezieniu najkorzystniejszej oferty kredytowej w Ceneo.pl zapozna się z jej szczegółami za pośrednictwem platformy FinAi, a dalej w prosty i bezpieczny sposób oraz bez zbędnych formalności będzie mógł złożyć wniosek kredytowy oraz zawrzeć umowę z wybranym bankiem. Zintegrowanie oferty kredytowej dostępnej na platformie FinAi z największą porównywarką cenową w Polsce pozwoli kilkunastu milionom internautów odwiedzającym każdego dnia Ceneo.pl na uzyskanie kredytu bankowego całkowicie online. Z kolei banki otrzymają nowy i perspektywiczny kanał sprzedaży dla swoich produktów.

Wspólnie z serwisem Ceneo.pl tworzymy zupełnie nową kategorię zakupów w internecie, która obejmuje produkty kredytowe. Dzięki FinAi klienci jeszcze w tym miesiącu będą mogli wziąć kredyt online równie łatwo, jak do tej pory kupowali za pośrednictwem Ceneo.pl tablet czy rower – mówi Rafał Czernik, prezes FinAi. Współpraca z serwisem Ceneo.pl idealnie wpisuje się w strategię FinAi, która zakłada zbudowanie sieci partnerstw z wiodącymi podmiotami z branży finansowej oraz sprzedaży online i offline. Naszym celem jest systematyczny rozwój platformy oraz zapewnienie dodatkowych korzyści klientom i współpracującym z nami bankom – dodaje Rafał Czernik.

Obecnie na platformie FinAi dostępne są oferty trzech banków: Credit Agricole, Inbanku i Nest Banku. W najbliższym czasie dołączą do nich: eurobank, Ikano Bank i Bank Pocztowy. Jednocześnie FinAi prowadzi zaawansowane rozmowy z trzema kolejnymi bankami. W efekcie klienci serwisu Ceneo.pl otrzymają w najbliższych miesiącach wygodny dostęp do oferty kredytowej nawet dziewięciu banków. Wszystko całkowicie w procesie cyfrowym.

Ceneo.pl jest wśród polskich internautów synonimem atrakcyjnych cenowo ofert. Zaufanie, jakim darzą nas miliony użytkowników, przenosimy na kolejne branże. Dziś na Ceneo.pl możemy nie tylko porównywać miliony ofert sklepów internetowych, ale też ubezpieczenia komunikacyjne, a wkrótce także oferty kredytów bankowych. W przypadku tej ostatniej kategorii zdecydowaliśmy się na współpracę z FinAi, ponieważ jako jedyna firma zapewnia unikatowy i zarazem bezpieczny proces kredytowy. Nowa kategoria jest też dla Ceneo.pl naturalnym krokiem do realizacji oczekiwań naszych użytkowników, których z każdym miesiącem jest coraz więcej – wyjaśnia Marcin Łachajczyk, dyrektor generalny Ceneo.pl.

Ceneo.pl to drugi największy serwis e-commerce w Polsce i jednocześnie najpopularniejsza polska porównywarka cen i ofert. Serwis odwiedza każdego miesiąca 15 milionów e-klientów. Serwis dostarcza swoim użytkownikom narzędzia, które umożliwiają łatwe i szybkie wyszukiwanie produktów oraz korzystnych ofert – optymalnych zarówno pod kątem ceny, jak i szybkości dostawy, kosztów przesyłki oraz bezpieczeństwa transakcji. Swoim partnerom Ceneo.pl oferuje możliwość skutecznego zwiększenia sprzedaży, a także promocję ich marek.

FinAi to założona w 2016 r. polska spółka technologiczna z branży finansowej, członek Konferencji Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce. W czerwcu 2018 r. firma uruchomiła pierwszą niezależną platformę kredytową w Polsce, która umożliwia wzięcie kredytu bankowego w 100 procentach przez internet – od weryfikacji klienta przez wybór ofert przygotowanych w oparciu o jego zdolność kredytową aż do podpisania umowy online z bankiem. Firma planuje, że do 2020 r. za pośrednictwem platformy zostaną udzielone kredyty o wartości 1 miliarda złotych.